Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the koko-analytics domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /hum/web/sitestest.hum.uu.nl/htdocs/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the formidable domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /hum/web/sitestest.hum.uu.nl/htdocs/wp-includes/functions.php on line 6114
Op weg naar Weerbaarheid in Lezen (WiL) | Wat gebeurt er als we meedoen met het onderzoek?

Op weg naar Weerbaarheid in Lezen (WiL)

Wat gebeurt er als we meedoen met het onderzoek?

Als uw school meedoet, kunnen leerlingen uit groep 5, 6 en 7 meedoen aan ons onderzoek. Het onderzoek loopt van het najaar van 2022 tot en met het najaar van 2026.

Het onderzoek zal bij uw kind worden afgenomen tussen maart en juli 2023. Kinderen uit groep 6 en 7 die meedoen aan het onderzoek worden eenmalig getest, alleen tijdens de eerste helft van dit schooljaar (2023). Kinderen uit groep 5 volgen we graag langer. Naast de afspraak in de eerste helft van 2023, vragen wij hen in groep 6 (eerste helft 2024) en groep 7 (eerste helft 2025) om mee te doen aan verkorte testafnames.

Uw kind wordt in principe thuis getest. Alleen wanneer dit niet mogelijk is zal in overleg (eventueel met school) naar een alternatief gezocht worden.

  • We vragen u om een korte vragenlijst in te vullen.
  • Daarnaast vragen we de leerkracht van uw kind ook om een korte vragenlijst in te vullen over uw kind.
  • Als aanvulling op de testafname vragen we, na toestemming van u, ook scores van uw kind op uit het Cito leerlingvolgsysteem van uw school.

Hoe ziet de testafname eruit?

De testafname vindt bij uw thuis plaats in een rustige omgeving. De testassistent doet samen met het kind een aantal één-op-één taken. De taken gaan onder andere over lezen, spellen, taal en grammatica. Daarnaast kijken we ook naar vaardigheden die nodig zijn voor deze taken, zoals het geheugen en de verwerkingssnelheid. De taken zijn speciaal gemaakt voor kinderen en zij vinden het vaak leuk om de taken te doen. De testafname zal plaatsvinden in twee sessies van ieder max. 1,5 uur. Er is dan ook tijd om rustig kennis te maken en om pauzes te houden tijdens de testafname. Daarnaast wordt er een korte vragenlijst afgenomen bij uw kind.